Fotohromic sočiva Fotohromic sočiva

Fotohromic sočiva

Photochromic sočiva su sočiva koja su u zatvorenom prostoru prozirna, a napolju automatski potamnjuju kao reakcija na sunčevu svetlost. Takođe,100 % štite oči od štetnog ultraljubičastog sunčevog zračenja.

Fotohromic sočiva

Ove karakterisitke Fotohromic sočiva imaju veliku mogućnost nošenja. Zato se smanjuje potreba za više naočara, pogotovo naočara sa sunčanim dioptrijskim sočivima.

Photochromic sočiva dolaze u širokom spektru materijala: polikarbonata sočiva, sočiva sa visokim indeksom, obična plastika ili mineralno staklo. Možete odabrati verziju koja vam najviše odgovara.

Photochromic sočiva su odlična za decu, koja dosta vremena provode napolju. Stručnjaci kažu da rizik od oboljenja katarakte i drugih senilnih problema sa očima je povezan sa doživotnom izloženosti osoba UV zracima. Tako da štiteći oči vašeg deteta je jedna prevencija od oboljenja u starosti. I zapamtite, polikarbonat je najsigurniji materijal za decu, on je 10 puta otporniji na udare od ostalih materijala.

Fotohromic - Transition Sočiva

Tehnologija koju koristi najpopularniji brend Fotohromic sočiva je danas u vlasništvu Transitions Optical-a. To je navelo optičare i potrošače da ovu vrstu sočiva nazivaju „transition“ sočiva. Danas, i drugi proizvođači imaju svoju tehnologiju proizvodnje Fotohromic sočiva.

Jedno ograničenje kod Transition i drugih Fotochromic sočiva je u tome što ona ne potamne adekvatno unutar vozila u sunčanim uslovima. To je zato što ona zahtevaju izloženost nevidljivih sunčevih UV zraka, a većina auto stakla imaju blokator UV zračenja.

Međutim, i za to postoji rešenje. Ukoliko želite sočiva koja tamne iza vetrobranskog stakla za vas može biti rešenje Drivewear lenses.

Drivewear lenses su fotohromic polarizovane naočare za sunce koje je razvio proizvođač Zounger Optics u saradnji sa Transitions Optical. Sočiva su u stanju da osete i reaguju u različitim svetlosnim uslovima, napolju ili iza vetrobranskog stakla u automobilu.

Proizvođač je kombinacijom Fotohromic i polarizacijom smanjio odsjaj i povećao oštrinu vida u uslovima jake svetlosti. Drivewear sočiva su trenutno dostupna u plastici, polikarbonatu, bifokalnoj i progresivnoj varijanti.

Takođe, potrošačima je dosupno Transitions XTACTIVE sočivo koje ima veoma veliku moć i brzinu tamnjenja na suncu i iza vetrobranskog stakla i vraćanja u prvobitni izgled u zatvorenim prostorijama, s tim što je ovo transitions sočivo u startu zatamnjeno oko 15%.

Ne-Fotohromic obojena sočiva

Obojena sočiva su alternativa fotohromic sočivima. Obojena sočiva ne menjaju boju u zatvorenom i otvorenom prostoru, ona su konstantno u istoj nijansi.

Na sočivima se mogu postići sve nijanse. Svetlije ofarbano sočivo se može koristi iz estetskih razloga, za poboljšanje izgleda onog koji ih nosi. Tamnije, dozvoljavaju da se koriste kao sunčane naočare.Boja se može dodati ravnomerno, i celo sočivo će imati istu nijansu, ili gradaul, gde je sočivo najtamnije u gornjem delu i postepeno svetli prema dnu gde može biti skoro belo.

SK Company

Preduzeće SK Company d.o.o je osnovano 1990 godine u Beogradu i pretežna delatnost preduzeća je prodaja i distribucija sunčanih načara i dioptrijskih okvira. SK Company je ekskluzivni distributer fabrike DeRigo Vision S.p.A iz Italije sa svojim svetski poznatim brendovima: Police, Sting, Lozza, Fila, Givenchy, Escada, Furla, Ermenegildo Zegna,Chopard, Blumarine

Website: www.sk-company.rs/

Ostavi komentar

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

nazad na vrh
  1. Tagovi
  2. Popularno
  3. Komentari
Kako da pročitate vaš recept za naočare

Hits:20530

Ptoza (padajući, spušten kapak)

Hits:20385

Dupli vid (Diplopija)

Hits:19962

Tačkice, bljeskovi i mrlje

Hits:17906

Pinguecula i pterygium

Hits:17072

Okluzija oka (Infarkt oka)

Hits:15835

Prijava ili Registracija