Vreme Za Sočiva? Vreme Za Sočiva?

Tinejdžersko Doba: Vreme Za Sočiva?

Puno tinejdžera žele da zamene korektivne naočare za vid kontaktnim sočivima, prvenstveno iz estetskih razloga.Veruju da lepše izgledaju bez korektivnog okvira.

Tinejdžeri i kontaktna sočiva

Sočivima lako može da se ispravi ugao prelamanja- čak i asigmatizam. U većini slučajeva, tinejdžer će imati savršen vid sa kontaktnim sočivima kao i korekcijskim naočarima, ili čak i bolji.

Kontaktna sočiva nude jasniji periferni vid i manje izobličenja nego korektivni ram zato što kontaktno sočivo naleže direktno na oko, i nema rama da ograničava vidno polje.

Tinejdžeri, aktivni spotristi posebno preferiraju kontaktna sočiva. Prilikom sportskih aktivnosti tinejdžeru sočiva pružaju čist vid i dozvoljavaju mu da nosi dodatne zaštitne naočare ako su potrebne. Postoji mogućnost da kontaktna sočiva u takvim prilikama ispadnu, ali zamena za nove je mnogo jeftinija investicija nego kupovina novog korekcijskog rama.

Dozvoljavajući tinejdžeru da nosi kontaktna sočiva dobija mogućnost da nosi česće sunčane naočare. Tada će moći samo da nosi sunčane naočare, umesto korekcijskog rama i sunčanih naočara sa diptrijom. Zaštita očiju od štetnih sunčanih ultra ljubičastih zraka je veoma važna za dug i zdrav vid.

Jednostavna briga o kontaktnim sočivima

Puno roditelja je zabrinuto i umešano u brigu o nošenju, čuvanju i održavanju kontaktnih sočiva. Danas je održavanje i čuvanje veoma jednostavno. Većina mekih kontaktnih sočiva su za jednokratnu upotrebu i ne zahtevaju puno brige. Vaš tinejdžer će imati par rezervnih kontaktnih sočiva kod kuće za slučaj da neko izgubi.

Razmislie da li vaš tinejdžer može da učestvuje u kupovini, pregledu, sredstvima za održavanje i čisćenje kontatnih sočiva. Vaš tinejdžer mora znati materijalnu vrednost kontaktnih sočiva, time će biti i odgovorniji prema njima.

Kontaktna sočiva: Podstrekač samopouzdanja za vašeg tinejdžera

Verovatno najveća benificija nošenja kontaktnih sočiva kod vašeg tinejdžera je neverovatno dizanje samopouzdanja. U nedavnom istaživanju nazvanom Adolescent and Child Initiative if Encourage Vision Emprowerment (ACHIEVE) study, istražitelji su posebno obratili pažnju na psihološki efekat nošenja kontaktnih sočiva kod dece i mlađih tinejdžera koja su prešla sa korekcijskih ramova na kontaktna sočiva u periodu od 3 godine.

Istraživanje je pokazalo koliko su deca i tinejdžeri sigurniji u sebe, prihvatljiviji među vršnjacima i aktivniji u sportskim aktivnostima. Devojčice su posebno pokazale samopouzdanje.

Kontaktna sočiva koja menjaju boju očiju

Kontaktna sočiva u boji su zanimljiva tinejdžerima jer im daju mogućnost promene izgleda. Sočiva u boji lako menjaju prirodnu boju očiju, na primer, svetlo plave oči mogu se potamneti ili pretvoriti u aquamarine. Jače boje mogu skroz promeniti boju očiju- plavo, zeleno ili ljubičasto.

Sočiva u boji mogu nostiti i osobe koje nemaju dioptriju. Ipak trebate pregled ofalmologa, jer kontakna sočiva su različita i klasificirana su od FDA kao medicinsko sredstvo.

Za bilo koje kontaktno sočivo, oftalmolog mora izvršiti pregled i utvrditi da su vaše oči zdrave i da imate dovoljno suza za nošenje. Posle pregleda oftalmolog će preporučiti najbolje za vas.

Kontaktna sočiva su zdrava, sigurna i zanimljiva i relativno jeftina za vašeg tinejdžera. Ona mu pružaju osećaj odgovornosti, uz vašu pomoć i vašeg ofalmologa.

SK Company

Preduzeće SK Company d.o.o je osnovano 1990 godine u Beogradu i pretežna delatnost preduzeća je prodaja i distribucija sunčanih načara i dioptrijskih okvira. SK Company je ekskluzivni distributer fabrike DeRigo Vision S.p.A iz Italije sa svojim svetski poznatim brendovima: Police, Sting, Lozza, Fila, Givenchy, Escada, Furla, Ermenegildo Zegna,Chopard, Blumarine

Website: www.sk-company.rs/

Ostavi komentar

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

nazad na vrh
  1. Tagovi
  2. Popularno
  3. Komentari
Kako da pročitate vaš recept za naočare

Hits:20532

Ptoza (padajući, spušten kapak)

Hits:20386

Dupli vid (Diplopija)

Hits:19963

Tačkice, bljeskovi i mrlje

Hits:17907

Pinguecula i pterygium

Hits:17073

Okluzija oka (Infarkt oka)

Hits:15835

Prijava ili Registracija