Polarizovane sunčane naočare Polarizovane sunčane naočare Kompletnu ponudu možete pogledati na sajtu Italoptik.com

Polarizovane sunčane naočare

Polarizovana stakla pružaju pogled bez odbljeska, čiste kontraste, prirodne boje, smanjeno naprezanje očiju, 100% UV zaštitu. Osnovni element polarizovanog stakla je polarizovani filter koji se nalazi u centru.

Polarizovane naočare za sunce su popularne već godinama kod nautičara i ribolovaca kojima je potrebno da se smanji refleksija od vode koja ih okružuje. Ali danas, kada su svi oni koji provode dosta vremena napolju otkrili prednost polarizovanih sočiva, interesovanje za ovu vrstu naočara za sunce je poraslo. Oni koji mogu imati najviše koristi od polarizovanih naočara, pored nautičara i ribolovaca, jesu skijaši, biciklisti, golferi, džogeri.

Takođe, polarizovane sunčane naočare se preporučuju svima koji voze, posebno onima koji puno vremena provode u autu, jer smanjuju odsjaj sa duge, ravne površine kao što je hauba auta ili površina puta.

Polarizovane sunčane naočare se mogu nositi i u zatvorenom prostoru i preporučuju se osobama koje su veoma osetljive na svetlost, kao i onima koji su operisali kataraktu i koji imaju početnu kataraktu. Takođe se preporučuju osobama koje su stalno izložene svetlosti koja dolazi kroz prozore.

Kako polarizovana sočiva rade?

Svetlost koja se odbija od površine, kao što je ravan put ili glatka voda, generalno je horizontalno polarizovana. To znači da, umesto da svetlo bude razbacano na sve strane na uobičajeniji način, reflektovana svetlost obično putuje u više horizontalno orjentisanom pravcu. To stvara dosadan a ponekad i opasan intezitet svetlosti koji doživljavamo kao odsjaj.

Polarizovana sočiva sadrže poseban filter koji blokira ovu vrstu intezivne refleksije, smanjuje odsjaj. Iako polarizovane naočare poboljšavaju udobnost i vidljivost postoje slučajevi kada one nisu preporučljive. Jedan od primera je skijanje nizbrdo, gde ne želite da se blokira svetlost koje reflektuju svetleće oznake (fluo, mačije oči) jer upozoravaju skijaše da se približavaju opasnosti.

Pored toga, polarizovana sočiva mogu da smanje vidljivost slika nastalih tečnim kristalima (LCD) i LED displeja koje se nalaze na tablama nekih automobila, digitalnim ekranima na bankomatima, self-servis pumpama kao i na drugim mestima.

Sa polarizovanim staklima možete biti onemogućeni da vidite vaš mobilni telefon ili GPS uređaj. Piloti su prijavili slične probleme prilikom gledanja LCD ekrana na instrument tabli, što može biti ključno pitanje kada se radi o donošenju odluke u deliću sekunde zasnovane isključivo na informaciji prikazane na panelu. Neki proizvođači ovih uređaja su promenili svoje proizvode kako bi rešili problem, ali mnogi to još nisu učinili.

Međutim, za većinu drugih sportova i aktivnosti polarizovane naočare pružaju velike prednosti. Danas, mnoga polarizovana sočiva su dostupna u različitim kombinacijama kao npr. Progresivna sočiva za presbiope koji takođe vole sportove na otvorenom; ili polarizovana photochromic sočiva koja tamne na otvorenom prostoru i posvetljuju u zatvorenom prostoru mogu biti pravi izbor za osobe koje su preosetljive na svetlost i koje često manjaju zatvoren i otvoren prostor u toku dana.

Bilo da trošite vreme na vodi ili čamcu, skijanju, klizanju, vožnji bicikle, trčanju ili vožnji u autu , polarizovane naočare za sunce mogu biti pravi izbor i pomoći vam da uživate u svim vašim aktivnostima na otvorenom.

SK Company

Preduzeće SK Company d.o.o je osnovano 1990 godine u Beogradu i pretežna delatnost preduzeća je prodaja i distribucija sunčanih načara i dioptrijskih okvira. SK Company je ekskluzivni distributer fabrike DeRigo Vision S.p.A iz Italije sa svojim svetski poznatim brendovima: Police, Sting, Lozza, Fila, Givenchy, Escada, Furla, Ermenegildo Zegna,Chopard, Blumarine

Website: www.sk-company.rs/

Ostavi komentar

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

nazad na vrh
  1. Tagovi
  2. Popularno
  3. Komentari
Kako da pročitate vaš recept za naočare

Hits:20532

Ptoza (padajući, spušten kapak)

Hits:20386

Dupli vid (Diplopija)

Hits:19963

Tačkice, bljeskovi i mrlje

Hits:17907

Pinguecula i pterygium

Hits:17073

Okluzija oka (Infarkt oka)

Hits:15835

Prijava ili Registracija