Sunčane naočare za decu Sunčane naočare za decu italoptik.com

Sunčane naočare za decu

Mnogi roditelji ne razmišljaju o naočarima za sunce za svoje dete, ali stručnjaci kažu da se oštećenja oka od sunca akumuliraju tokom života jedne osobe.

Obzirom da deca provode mnogo više vremena napolju nego odrasli, sunčane naočare koje blokiraju 100% štetnih ultraljubičastih (UV) zraka su veoma važna za decu. Prekomerno izlaganje UV zračenju se povezuje sa razvojem katarakte i drugih očnih problema, i s toga nikada nije prerano za decu da počnu da nose kvalitetne naočare za sunce.

Međutim, UV zraci nisu jedina potencijalna opasnost od sunceve svetlosti. Istraživači su naveli da dugotrajna izloženost visoko-energetskim vidljivim svetlosnim zracima (HEV), koje se takodje naziva “plavo svetlo”, može dovesti do oštećenja očiju tokom vremena. Konkretno, veruje se da dugotrajno izlaganje HEV svetlu moze da doprinese razvoju makularne degeneracije kasnije u zivotu.

Dečije oči su više osetljive na UV i HEV zračenje nego oči odraslih, jer su sočiva unutar mladih očiju manje sposobna da filtriraju ove visoko-energetske zrake. Ovo posebno važi za malu decu, tako da je za njih važno da počnu da nose zaštitne sunčane naocare čim počnu da se igraju na direktnoj sunčevoj svetlosti. Takodje, dobro je znati da se izloženost UV zracima pojačava na velikim visinama, toplim predelima i visoko-reflektujućim sredinama, kao što je peščana plaža, tako da su tada sunčane naočare posebno značajne.

Stakla sunčanih naočara

Prilikom izbora sunčanih naočara za vaše dete, boja stakla nije važna, niti nivo UV zaštite ima veze sa bojom stakla. Ono što je najvažnije jeste kvalitet samog stakla, a među najkvalitetnija ubrajaju se polarizovana stakla koja pružaju pogled bez odbljeska; čiste kontraste; prirodne boje; smanjeno naprezanje očiju; 100% UV zaštitu.

Osnovni element polarizovanog stakla je polarizovani filter koji se nalazi u centru. Sa obe strane ovog filtera nalaze se UV absorberi koji blokiraju 100% štetnu UVA,UVB i UVC radijaciju. Nakon ovog dolazi sloj koji naočarima daje čvrstinu, a za njim sledi sloj koji ne dozvoljava da se lako izgrebu. Posebno je korisno nositi ih na plaži, tokom vožnje, na snegu. Svi ovi faktori doprinose nadprosečnom optičkom komforu, dopuštajući povećanu koncentraciju. Kolekcija Police Kids od italijanskog proizvođača DeRigo Vision pruža široku paletu modela sa polarizovanim staklima.

Celokupnu ponudu polarizovanih stakala mozete pogledati na sajtu Italoptik.com

Celokupnu ponudu polarizovanih stakala mozete pogledati na sajtu Italoptik.com

Stilovi sunčanih naočara za decu

Sunčane naočare u bojama su uvek zanimljive za decu i adolescente, ovalne, okrugle, pravougaone, metalne, plastične i u sportskom stilu. Police, vodeći brend De Rigo grupe, je pokazao povećanu pažnju prema deci, sa zabavnim i živahnim modelima.

Moderni metalni i acetatni okviri u svetlim bojama i gotsko slovo „P“ sa krilima,legendarni logo kolekcije Police, pruža najmlađima ujedno konfor i visoki kvalitet.Celokupnu ponudu sunčanih naočara za decu mozete pogledati na sajtu Italoptik.com

Celokupnu ponudu sunčanih naočara za decu mozete pogledati na sajtu Italoptik.com

Gde da kupite sunčane naočare za decu?

Jedino sigurno mesto za kupovinu sunčanih naočara za decu jesu specijalizovane optike.

Koju god optiku da odaberete potražite sunčane naočare koje odgovaraju dimenzijama i obliku lica vašeg deteta, obratite pažnju na kvalitet stakala i potražite profesionalno osoblje koje ima iskustva i može vam pomoći pri izboru.

SK Company

Preduzeće SK Company d.o.o je osnovano 1990 godine u Beogradu i pretežna delatnost preduzeća je prodaja i distribucija sunčanih načara i dioptrijskih okvira. SK Company je ekskluzivni distributer fabrike DeRigo Vision S.p.A iz Italije sa svojim svetski poznatim brendovima: Police, Sting, Lozza, Fila, Givenchy, Escada, Furla, Ermenegildo Zegna,Chopard, Blumarine

Website: www.sk-company.rs/
Više u ovoj kategoriji: Polarizovane sunčane naočare »

Ostavi komentar

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

nazad na vrh
  1. Tagovi
  2. Popularno
  3. Komentari
Kako da pročitate vaš recept za naočare

Hits:20530

Ptoza (padajući, spušten kapak)

Hits:20385

Dupli vid (Diplopija)

Hits:19962

Tačkice, bljeskovi i mrlje

Hits:17906

Pinguecula i pterygium

Hits:17073

Okluzija oka (Infarkt oka)

Hits:15835

Prijava ili Registracija